Papatya çiçeği ılıman ortamlarda ve geçirgen toprakta kendiliğinden oluşan bir tür çiçektir. Bundan dolayı özel toprak tercih etmeye gerek duyulmaz. Nisan ayında açan papatyaların ömrü iki-üç yıllık olan bitki türüdür. Bu sebeple saksı değiştirmeye ihtiyaç yoktur. Tohumlarını ise dağınık ekmeliyiz. Ayrıca papatya tohumu derin ekilmemelidir.
Papatya Çiçeğinin Nasıl Yetiştirilir?
Papatya çiçeğinin yetiştiği iklim, ılıman okyanusal iklimdir. Nemli, ılık ortamda yetiştirilir. Güneşi seven çiçektir. Bu sebeple tohumu çok derin ekilmez. Kireçli toprak killi, kullanarak papatyaların boylarının uzamasına yardımcı olur. Sık ekilmemelidir. Evler de bakılıyorsa güneş alan yerlerde olmalıdır.
Papatya Çiçeği Nasıl Sulanır?
İlk ekim sırasında papatyaya can suyu verilmelidir. Papatyalar susuzluğa dayanıklı çiçeklerdir. 2-3 günde sulayabiliriz. Yazları ise çiçekli dönemde bol sulayarak ve güneş gören odalarda ya da yerlerde canlı kalmalarını sağlarız. Papatya çiçeklerini kurudukça sulanması daha sağlıklı şekilde büyümesine yardımcı olur.
Papatya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Papatya çiçeğinin iki tür çoğaltılma yöntemi vardır. Tohum ve çelik olma olarak çoğaltır. Tohum ile çoğaltmak için uygun ay mart ayıdır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere ılık yerlerde yapılır. Papatyanın tohumu kırılgan ince yapıya sahip olduğu için seyrek ekmeliyiz. Papatya kurulduktan sonra bir bez ya da kutuya tohumu alınmalıdır. Çelik türünde ise çiçeği olmayan kısımlardan kesmeliyiz. Bu yöntemle 1-2 ay içinde çiçek kendiliğinden kökleri oluşur.
Papatya Çiçeği Ne zaman Çiçek Açar?
Papatya çiçeği martın sonu nisan ayının başı gibi çiçek açmaya başlayıp haziran ayının sonlarına kadar çiçek açar. Papatya çiçeğinin humus yönünden zengin topraklarda olup günde 2-3 kez kuruyunca sularsanız sağlıklı bir gelişim gösterecektir.
Papatya Çiçeği Neden Kurur?
Papatya çiçeği emek isteyen tür değil susuzluğa dayanabilen bir bitkidir. Bu çiçeği fazla sulamak çiçeğin kurumasına yol açar. Ayrıca papatya çiçeği güneş ışınlarını alamadığı zamanda kuruyabilir.
Papatya Çiçeği Nasıl Canlandırılır?
Papatya çiçeğinin köküne buz koyup ve buzun üzerine sıcak su dökerek canlandırırız. Bu işlemi düzenli zamanlarda yaparsak gelişimlerine de katkı sağlamış oluruz. Canlandırmada en önemli etken ise güneştir.
Papatya bakımı hakkında daha detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.