Manolya çiçeği, Manolya ağacının çiçeğidir. Manolya, Magnoliaceae familyasından bir ağaç türüdür ve Asya, Amerika ve Güney Amerika’nın bazı bölgelerinde doğal olarak yetişir. Manolya ağacının büyük ve gösterişli çiçekleri, genellikle beyaz, pembe veya mor renklerde olur. Çiçekler, ilkbahar ve yaz aylarında açar ve hoş bir kokuya sahiptir. Manolya çiçeği, bahçe peyzajı ve dekorasyonunda popüler bir çiçek türüdür.
Manolya Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Manolya çiçeği bakımı pek fazla zahmet istemeyen bir bitki türüdür. Manolya çiçeği yetiştirmek için tohumu ilkbahar mevsiminde alınıp dikilmelidir. Manolya çiçeği ne çok soğuk ne çok sıcak ortamları sevmezler. Manolya çiçeği, ağustos ayının sonlarında hava sıcaklarının düşmesiyle bitkinin gövdesi kadar çukur açarak çiçeğinin drenaj ve toprak kalitesi artması sağlanır. Eğer manolya çiçeği saksısı, iyi bir drenaja sahipse saksının altında su birikmez. Azot oranı yüksek bir gübreyle 2 ayda 15 kez beslenmelidir. Bu sayede çiçeğin bir sonraki sene fazla çiçek vermesi sağlanabilir.
Manolya Nasıl Çoğaltılır?
Manolya çiçeğinin tohum yoluyla üretimi sağlanır. Manolya çiçeği çoğaltma işlemi için tohumla olduğu için çok hızlı büyümeyip yavaş gelişim gösterirler. Manolya çiçeği ilkbahar aylarında fidan alımları yapılır. Manolya çiçeği, çok soğuk olan ortamlara bırakılmamalıdır. Manolya çiçeğini çelik yöntem ile çoğaltılırken toprağının nemli olunmasına dikkat edilir.
Manolya Çiçeği Nasıl Sulanır?
Manolya çiçekleri, kış mevsiminde oluşan yağmurlu havalardan dolayı kökleri yeterince sulanmış olarak yeterince beslenmiş olur. Yeni dikilen manolya çiçeği, ilk 1 yılında düzenli olarak sık sık sulanmalıdır. Manolya çiçeği, yazları toprağın üzerinde su kalacak şekilde bolca sulanmalıdır. Manolya çiçeğinin sulanması için belli saat aralıkları yoktur fakat bolca sulayarak köklerinin çürümemesine dikkat edilmesi gerekir. Manolya çiçeği, 1 yıldan sonra gelişimi arttıkça sulaması da toprağı kurudukça sulanmalıdır. Ayrıca manolya çiçeğinin yapraklarından sulanması gerektiğini anlayabiliriz.
Manolya Çiçeği Tohumu Nasıl Olur?
Manolya çiçeği, Ekim ayının sonu Kasım ayının başı gibi kozalağı oluşmaya başlar. Manolya çiçeğinin kozalağından tohumlarını çıkarmak için güneş gören bir ortama koyup kurumasıyla tohum kendiliğinden dökülmeye başlar. Manolya çiçeğinin tohumunda oluşan kırmızı olan kabuğunu temizleyerek ekilmesi önerilir.
Manolya Çiçeği Ne Zaman Açar?
Manolya çiçeğinin kışın çiçeksiz bir bitki olup bahar sonlarında çiçek açmaya başlayıp yaz aylarının son kısımlarına doğru çiçekleri solmaya başlar. Manolya çiçeği genellikle mayıs ayından ağustos ayında kadar çiçeklerini açmaktadır. Manolya çiçeklerini birden fazla çeşitleri olup ilk zamanlar bakımına özen gösterilmesi gereken çiçek türleri arasında bulunur.
Evde Manolya Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir Mi?
Manolya çiçeği hem evde hem de bahçede yetiştirilen bir bitkidir. Manolya çiçeğini eğer bahçede yetiştiriyorsanız sert rüzgarlardan ve don gibi kötü hava şartlarından korumak gerekir. Evde manolya çiçeği bakımı konusunda saksının konumu önemlidir. Bol güneş alan ortama koyarak düzenli şekilde sulamasını yaparak evde bakımı sağlanabilir.
Manolya çiçeği yetiştirme konusunda daha fazla bilgi edinmek için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.