Bonsai çiçeği, ılıman iklimleri seven açık ve kapalı alanlarda bakılabilecek çiçek çeşitleri arasında yer alır. Küçük yapısı olmasına rağmen bakımı itibariyle doğadaki diğer ağaçlar ile benzerlik gösterir. Özellikle ilgili bir şekilde bakılması halinde hızlı bir şekilde büyüyebilir. Dekoratif olarak iç mekânlarda sıklıkla kullanılan bonsai bitkisi özel günlerde sevdiklerinize hediye edebileceğiniz bitki çeşitlerinden biridir.
Bonsai Çiçeği Nedir?
Bonsai kelimesi, Japonca bon ve sai kelimelerinin birleşmesiyle oluşturulmuştur. Bon kelimesi, saksı veya tabak anlamına gelirken sai kelimesi de ağaç anlamına gelir. Bu sebeple bonsai ismi, Japoncada saksıdaki ağaç anlamına gelir.
Doğadaki diğer ağaçlar ile genetik olarak benzerlik gösteren bonsai bitkisi, birtakım teknikler ile saksıda yaşamaya alıştırılmış minyatür ağaçlardır. Ev veya ofis gibi yaşam ve çalışma alanlarında sıklıkla tercih edilen bonsailer, görünümü itibarıyla dekorasyon ürünü olarak da kullanılır.
Bonsai Çiçeğinin Hikayesi Nedir?
Bonsai bir sanat dalıdır. Yeryüzü, insan ve doğa arasındaki uyumun gösterilmesi için hazırlanan bir çiçek sanatıdır. İlk olarak Uzak Doğu’da ruhsal olarak iyi hissetmek amacıyla kullanılırdı. İnsan ile doğa arasındaki uyumun artması için tasarlanan bir bitkidir.
Barındırdığı anlamları ile bonsai türleri, Doğu felsefesinde önemlidir. Eski Mısır’da yetiştirilmeye başlayan bu ağaç. Uygarlığa da geçmiştir. Çinlilerden Japonlara geçen bonsai, bonsai sanatının gelişmesine neden olmuştur. Bonsai anlamı, Japonların doğa sevgilerini minyatür ağaca ve sanata dönüştürmesidir.
Bonsai Çeşitleri Nelerdir?
Bonsai ağaçları iç mekânlarda kolay bir şekilde bakılabilecek ağaç türlerinden biridir. Bonsainin birçok farklı türü bulunur, bonsai bitkisi çeşitleri ve özellikleri şu şekilde sıralanabilir:
Ficus Bonsai: En sık tercih edilen bonsai ağaç türlerinden biridir. Fircus bonsailerin 800’den fazla türü bulunur. İç mekânlarda yetiştirilmek için ideal bir bitkidir. Ağlayan incir olarak da bilinir. Yaprakları mevsimsel olarak dökülür, oldukça hızlı büyür. Yeşil ve çiçekli bir yapıya sahiptir.
Cüce Şemsiyesi: Cüce şemsiyesi olarak bilinen bu bonsai ağacı, ahtapot ağacı olarak da adlandırılır. Güçlü bitki yapısı ile dikkat çeker. Özel olarak tasarlanan ve yetiştirilen bu bitki, iç mekânlar için sıklıkla tercih edilir.
Çim Elm Bonsai: Son dönemlerde en sık tercih edilen bonsai türlerinden biridir. Çim elm bonsait bitkisinin bakımı, diğer bonsai çeşitlerine kıyasla daha kolaydır. Aşırı sulamaya karşı dayanıklıdır ve hızlı bir şekilde büyür. Bu ağaçların stabil bir rengi yoktur, rengi sürekli olarak değişebilir. Bahar aylarında iki kez saksı değişimi yapılmalıdır.
Cüce Nar Bonsai: En renkli bonsai ağaçlarından biridir. Kalın bir gövde yapısı vardır, narı andıran meyveleri vardır. Cüce nar nar bonsai bakımı özen isteyen bonsai çeşitlerinden biridir. Güneş ışığını seven bu çiçeğin düzenli olarak sulanması gerekir.
Kar Gülü Bonsai: Özellikle Japonların en sevdiği bonsai ağaç türlerinden biridir. Her mevsim beyaz veya pembe renkli çiçekler açmaktadır.
Fukien Çay Bonsai: Bu bonsai ağacı, tüm yıl boyunca belirli dönemlerde çiçek açar ve kırmızı renkli minik tomurcuklar verir. Yeşil ve gür yapısı vardır günde ortalama altı saat boyunca ışıkta kalması gerekir. Sadece toprağı kuruduğu zaman sulanmalıdır.
Bonsai bakımı hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.