Difenbahya çiçeği, zarif yaprakları ve göz alıcı görünümü ile iç mekanlarda sıkça tercih edilen bir salon bitkisidir. Difenbahya ağaç benzeri bir görünüme sahiptir ve genellikle büyük, kalın yaprakları ile dikkat çeker. İç mekân dekorasyonunu doğal bir biçimde tamamlamak isteyenlerin tercih ettiği bitki türlerinden biridir. Difenbahya çiçeği bakımı konusunda özen isteyen bir bitkidir.
Beyaz, sarı veya yeşil renklerdeki lekeler veya damarlarla süslenmiş yaprakları ile öne çıkan Difenbahya bitkisi, tropikal bir bitkidir. Anavatanı, Güney Afrika, Meksika olan bu güzel bitki, Batı Hint Adaları’nda da doğal olarak yetişir. Farklı iklimlere uyum sağlayan Difenbahya, ağlayan çiçek olarak da adlandırılır.
Difenbahya Bakımı Nasıl Yapılır?
Ev, ofis gibi kapalı mekânlarda yetiştirilen Difenbahya bakımı, çiçekseverler tarafından merak edilen bir konudur. Difenbahya çiçeğinin sağlıklı bir şekilde gelişim gösterebilmesi için bitkinin bakım koşullarının sağlanması önemlidir.
Filtreli güneş ışığına ihtiyaç duyan Difenbahya çiçeğinin aydınlık bir alanda konumlandırılması gerekir. Difenbahya bitkisi, 18-24°C arasındaki sıcaklıklarda en iyi şekilde gelişir. Bitkinizin bulunduğu ortamın nemli olmasına da dikkat etmeniz yararlı olacaktır. Özellikle kış aylarında, Difenbahya çiçeğini belirli periyotlarda sprey ile hafif bir biçimde ıslatılması gerekir. Bitki etrafına su dolu bir tepsi koymak da bitkinin nem ihtiyacını karşılamasına olanak sağlar.
Sıkı ve ağır topraklar bu çiçek türü için uygun değildir. Difenbahya bitkisi hafif asidik pH seviyesine sahip, iyi drenaj yapabilen bir saksı karışımı kullanmanız yararlı olur. Bitkinin kökleri sıkışmadan rahatça büyüyebilmesi için saksı değişimi yapılabilir. Bu sayede Difenbahya çiçeği, sağlıklı bir biçimde gelişimini sürdürebilir.
Difenbahya sulama işlemine dikkat edilmelidir. Difenbahya çiçeğinin yaz ve kış aylarında farklı sulama stili ile sulanması gerekir. Yaz aylarında sıcak hava sebebiyle haftada 1 veya 2 kez sulayabileceğiniz Difenbahya bitkisini kış aylarında ise haftada 1 kez sulamanız yeterlidir. Difenbahya çiçeğini sularken musluk suyu yerine dinlendirilmiş su tercih edebilirsiniz.
Difenbahya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
İlkbahar mevsimi, Difenbahya çoğaltma işlemi için en uygun zamandır. Ancak bu durum bölgeden bölgeye farklılık gösterebilir. İlkbahar aylarının serin geçtiği bölgelerde Difenbahya çiçeğinin yaz aylarının başlarında çoğaltılması yararlı olacaktır. Bitkinizi çoğaltmak için bitkinin dallarından biri kesmelisiniz. Ardından kestiğiniz dalı dinlendirilmiş su ile dolu bir kap veya bardak içerisine koyabilirsiniz. Su içerisindeki dal bir süre sonra kök vermeye başlayacaktır. Bitkinin köklenmesinin ardından uygun bir saksı içerisine ekilebilir. Uygun bakım koşullarının sağlanması ile bitki kısa süre içerisinde gelişim gösterecektir.
Çiçek bakımı hakkında detaylı bilgi almak için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.