Dracaena, ev dekorasyonunun doğal ve estetik bir biçimde tamamlanmasını sağlayan bitki türleri arasında yer alır. Dracaena, estetik ve zarif yaprakları ile dikkat çeker. Madagaskar çevresinde doğal olarak yetişen Dracaena bitkisi, ülkemizde iç mekân dekorasyonlarına katkı sağlamak amacıyla birçok kişi tarafından tercih edilir.
Dracaena bitkisi bakımı ve yetiştirme koşullarının kolaylığıyla popüler ev bitkileri arasında yer alır. Doğal alanında 4 ila 5 cm’ye kadar gelişen Dracaena, ev veya ofis gibi kapalı mekanlarda rahatlıkla yetiştirilebilir.
Dracaena Bitkisi Bakımı Nasıl Yapılır?
Dracaena Marginata olarak da adlandırılan bu güzel çiçek, doğru bakım koşulları sağlandığı takdirde uzun süre yeşil kalma özelliğine sahiptir. Ev veya ofis gibi mekânlarda tropikal bir atmosfer yaratmak amacıyla tercih edilen Dracaena çiçeği bakımı oldukça kolaydır. Doğru bakım koşulları sağlandığı takdirde bu güzel bitki, 3 yıl yaşayabilir.
Dracaena bitkisi, aydınlık ancak filtreli güneş ışığı alabileceği bir alanda konumlandırılmalıdır. Doğrudan güneş ışığı alması, Dracaena bitkisinin yapraklarını yakabilir. Bu nedenle hafif gölgeli bir alana yerleştirilmesi ideal olacaktır.
Dracaena bitkisi sulama konusunda belirli periyotlarda yapılabilir. Toprağının sürekli nemli kalması gerekmez. Bu nedenle toprak yüzeyi kontrol edilerek sulama yapılabilir. Dracaena bitkisi yaz aylarında haftada iki kere sulanırken kış aylarında ise haftada bir defa sulanabilir. Tropikal bitki türlerinden olan Dracaena, ılıman sıcaklıklarda rahatlıkla yetiştirilebilir. 18-24°C arasındaki sıcaklıklar bu bitki için idealdir.
Dracaena bitkisi için toprak seçimi önemlidir. İyi drenaj sağlaması adına özel toprak karışımı veya kaktüs toprağı tercih etmek iyi sonuçlar verir.
Dracaena Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?
Yetiştirdiğiniz Dracaena bitkisini çoğaltarak sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Dracaena Marginata çoğaltma işlemi için gövde kesimi yöntemi ideal olabilir.
Dracaena bitkisinden uygun bir dal seçerek en az 10-15 cm uzunluğunda kesebilirsiniz. Dalı ana bitkiden düz bir açıyla kesmeye dikkat etmelisiniz. Kesilen dalın tepesinde bulunan yaprakları alabilirsiniz. Dal belirli bir süre suya koyularak bitkinin filizlenmesi beklenir. Kök salan dal, uygun neme sahip toprağa dikilebilir.
Güzel görünümleri ile göz kamaştıran iç mekân bitkilerinin bakımı konusunda daha detaylı bilgi almak için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.