Ateş çiçeği kırmızı ve tüp şeklindeki çiçekleri sayesinde ortaya oldukça hoş bir görünüm sunan çiçek türlerinden biridir. Parlak, kırmızı ve dik çiçekleri ile oldukça şık duran bu çiçekler dekoratif anlamda da sıklıkla tercih edilen çiçek türlerinden biridir. Peyzaj planlarının vazgeçilmezi olan bu çiçek türü, yüzlerce yıl boyunca birçok medeniyet tarafından kullanılmış çiçek türlerinden biridir. Birçok yerde bulunan ateş çiçeği, sağlık sektöründen de sıklıkla kullanılan bir çiçektir
Ateş Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Ateş çiçeği, yaz mevsiminin başından itibaren açan ve sonbahara kadar çiçeklerini koruyan bir çiçek türüdür. Parlak ve kırmızı bir çiçek yapısına sahiptir. Boruya benzeyen bir yapısı vardır. Ateş çiçeği özellikle balkonlarda sıklıkla tercih edilen bir bitki türüdür. Ateş çiçeği bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar bulunur.
Özellikle besin bakımından zengin topraklarda yetişmeyi seven bir bitki türüdür. Bu nedenle ateş çiçeği toprak seçimi konusunda dikkatli davranılmalıdır. Ateş çiçeği, genellikle bol güneşli ortamlarda bulunmayı sever fakat hafif gölgeli alanlarda konumlandırılması yararlıdır. Belirli bir düzeyde su ihtiyacı bulunur. Yazın sıcak havalarda su miktarı biraz daha fazla verilebilir.
Ateş çiçeği bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise bitki zaman zaman gübre verilerek desteklenmelidir. Bundan dolayı düzenli bir şekilde gübre verilmesi ateş çiçeğinin yetiştirilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca suda çözünen gübre tercih etmeniz, ateş çiçeğinin daha sağlıklı büyümesini destekler. Eğer bahçede ateş çiçeğini büyütüyorsanız, soğuk havalarda hasar görmemesi için topraktan kökleriyle beraber alınıp saksıya ekilebilir.
Ateş Çiçeğinin Sulanması Nasıl Yapılır?
Ateş çiçeği, suyu çok seven bir çiçek türüdür. Bu sebeple ateş çiçeği sulama konusunda özenli ve dikkatli davranılmalıdır. Haftada minimum iki kez su alması gerekir. Özellikle sıcak havalarda su miktarı artırılmalıdır. Yaz aylarında haftada iki kez rutinini iki katı su ile gerçekleştirebilirsiniz veya haftada dört kez aynı şekilde çiçeğe su verebilirsiniz. Ateş çiçeğine ne kadar su verirseniz, gelişimi o kadar iyi olacaktır. Ateş çiçeği sürekli olarak nem isteyen bir çiçek türüdür, bundan dolayı mutlaka yetişeceği alanın nemli olması gerekir. Bundan dolayı kurak bölgelerde yetişmesi oldukça zor olan bir bitkidir.
Ateş çiçeği bitkisi, deniz seviyesine yakın bir yerde yetiştirilebilir. Ateş çiçeği -6 dereceye kadar dayanabilecek bir yapıya sahiptir. Ancak bu bazı türleri için geçerli olan bir durumdur. Ateş çiçeğinin mutlaka güneş ışığı alması gerekir. Saksının mutlaka güneş gören bir yerde bulunması gerekir. Çiçeklerinin yaprakları kuruma gösterebilir ya da buruşma yaşayabilir. Ateş çiçeği açık alana da dikilebilecek çiçek türlerinden biridir.
Ateş Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Ateş çiçeği oldukça kolay bir şekilde çoğaltılabilecek bir çiçektir. Taze veya olgun dallar bile ateş çiçeği çoğaltma işlemi gerçekleştirilebilir. Dalı kırıp, doğrudan toprağa ekilmesi gerekir. Ateş çiçeğinin dalları ortalama üç hafta içerisinde köklenir. Bu süreçte bol bol güneş almasında herhangi bir problem yoktur. Ancak kışın attığı tohumlardan veya hazır tohumlardan da çoğaltılabilir.
Ateş Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?
Eğer ateş çiçeği çiçek açmıyorsa mutlaka günde iki veya üç saat güneş göreceği bir yere koyulması gerekir. Haziran ayında çiçeklenmeye başlayan ateş çiçeği, kış ayının başına kadar çiçeklenmesini sürdürebilir.
Ateş çiçeği bakımının püf noktaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.