Mum çiçeği, Lauraceae familyasına ait bir bitki türüdür. Bilimsel adı “Cinnamomum camphora” olan bu bitki, Doğu Asya kökenlidir ve Japonya, Çin, Tayvan, Kore gibi ülkelerde yetişir. Genellikle 30 metre yüksekliğe kadar büyüyebilen bir bitkidir. Yaprakların alt yüzeyi mat yeşil renkte olup, üst yüzeyi ise parlak yeşil renktedir. Ayrıca, bitkinin yapraklarından ve kabuğundan elde edilen yağlar, kozmetik ve tıp endüstrisinde kullanılmaktadır.
Mum Çiçeği Nedir?
Mum çiçeği sarmaşık ailesinden gelen bir çiçek türüdür. Çiçek ve yaprak bölümüne dokunulduğu an mum hissiyatı verir. Bundan dolayı adı mum çiçeğidir. Rengi oldukça hoştur, parfümü anımsatan bir kokusu vardır. Dekorasyon amaçlı kullanılabilecek mum çiçeği renkleri sıklıkla pembe, soft kırmızı veya beyaz renklidir. Yıldız şeklinde bir görüntüsü vardır. Bu nedenle özellikle özel davetlerin vazgeçilmez masa dekorlarından biridir. Ofis çiçeği olarak da bilinen mum çiçeği eski dönemlerden beri kullanılan bir çiçek türüdür. Mum çiçeği aynı zamanda parfüm üretiminde de kullanılır. Yemyeşil yaprakları ve birbirinden farklı çiçekleri ile bulunduğu ortama son derece zarif bir görünüm sunar.
Mum Çiçeği Anlamı
Mum çiçeği anlamı merak edilir. Mum çiçeği saygı ve sevgiyi simgeler.
Mum Çiçeği Latincesi Nedir?
Mum çiçeği Apocynaceae ailesinden gelir. Mum çiçeği Latincesi Hoya camosa’dır.
Mum Çiçeği Özellikleri Nelerdir?
Mum çiçeğinin özellikleri şu şekilde sıralanabilir;
- Mum çiçeğinin yıldız şeklinde minik çiçekleri bulunur. Çiçekleri sıklıkla pembe ve beyazdır.
- Salkım yapısına sahip olan bir çiçektir.
- Açtığı zaman dilimlerinde ise parfümlü bir koku yayar.
- Üzerinde sıklıkla bal damlacıkları vardır.
- Etli ve mumsu bir dokusu vardır, bundan dolayı ismi mum çiçeğidir.
- Türüne göre çiçekleri değişiklik gösterebilir.
- İnce dalları şekil vermeye uygundur, büyüdükçe şekli üzerinde değişiklikler yapılabilir. Özellikle desteklenirse, kısa süre boyunca yukarıya doğru uzatılabilecek bir çiçek türüdür.
- İki ucunun saksıya batırılması halinde, mum çiçeğinin dalları sarkarak yukarıya doğru uzar. Hızlı bir şekilde uzamaz ancak ılık ve düzenli ışık alan bölgelerde daha hızlı bir şekilde büyüyebilir.
- Soğuk havalarda, büyümesi durur. Ancak türüne göre büyüme seviyesi değişebilir.
Mum Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?
Mum çiçeği birçok farklı türe sahip bir çiçektir. Ancak en bilinen türlerinden biri Hoya Carnosa’dır. Bu tür evlerde en sık bakılan türlerden biridir. Mum çiçeklerinin diğer çeşitleri ise şöyledir;
- Hoya Kentiana
- Hoya Kerrii
- Hoya Memoria
- Hoya Lacunosa
- Hoya Australis
- Hoya Obovata
- Hoya Retusa
Mum Çiçeğinin Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Mum çiçeği eşsiz görünümü ile ön plana çıkan bir çiçektir. Bununla beraber birbirinden farklı faydaları bulunan çiçek türlerinden biridir.
Mum çiçeğinin faydaları şu şekildedir;
- Bol yapraklı bir bitki olan mum çiçeği, havayı temizleme özelliğine sahiptir. Özellikle hava akışını sağlayan, havayı temizleyen bu çiçek, salon çiçeği olarak rahatlıkla tercih edilebilir.
- Ferah bir yaşam alanı oluşturan mum çiçeği, astım hastalarının evde rahatlıkla bakabileceği çiçek türlerinden biridir.
Mum Çiçeği Zararlı mı?
Mum çiçeği herhangi bir şekilde yenilmez, yemeye uygun bir bitki türü değildir. Yenilmesi halinde vücuda zararları bulunabilir. Ancak çiçek olarak kullanılması halinde herhangi bir zararı bulunmaz. Özellikle dekorasyon amaçlı kullanılabilir.
Mum çiçeği hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.